Nu al expert

Afgelopen vrijdag ondertekende ik een contractje voor een onbetaalde, maar enorme leuke bijbaan bij een toneelgroep. Zo eentje waar je met veel plezier heen gaat, die je meteen op je cv wil zetten en waar je spontaan je Facebookstatus van gaat bijwerken. Dat laatste wilde ik dan ook meteen doen. Ik typte mijn nieuwe ‘werkt bij…’ in mijn info-balkje, toen ik me realiseerde dat ik dat toch een beetje ongemakkelijk vond. Waarom zou ik Facebook willen gebruiken als een soort digitale cv? Gelukkig had mijn vader een goed alternatief…

Want ik moest gewoon aan de LinkedIn. Daar is dat allemaal heel normaal, dat je elk nieuw baantje met het web deelt. Dus zo maakte ik mijn profiel aan. Ik gaf mijn naam en opleiding door en kon zo beginnen. Ik typte vrolijk en een tikkeltje overmoedig in dat ik ‘columnist’ ben bij EvenEef.nl (dat klinkt zo tof!) en ‘redactielid’ bij de toneelgroep (klinkt nóg veel toffer!).

‘Evelien Kanters, columnist en redactielid’

Prachtig, ik lijk wel volwassen.

Een uurtje later kwam ik weer terug op mijn nieuwe favoriete platform, toen LinkedIn mij met rode letters er op attendeerde dat ik echt een ‘BEGINNERSPROFIEL!’ had. Een beginnersprofiel? Ik ben een achttienjarige student die zichzelf als columnist en redactielid profileert? Die zich al veel cooler voordoet dan ze is? Als ik niet van die toffe shizzle had ingevuld, wat was ik dan geweest? Had ik dan een ‘NIKSPROFIEL’ gehad?

Nee, je moest echt een foto instellen. En een lijstje van je kwaliteiten invullen. En laten weten of je wel ooit vrijwilligerswerk had gedaan. En een samenvatting van jezelf maken. Dus dat deed ik. Ter compensatie veranderde ik:

‘Evelien Kanters, columnist en redactielid’

In

‘Evelien Kanters, student’

Dat vond LinkedIn wel oke, nu heb ik een ‘EXPERTPROFIEL’. Dat staat er trouwens in oranje letters, ik ben nog niet helemaal goed genoeg.

En nu? Nu voel ik me zo’n jong hondje tussen al die zakenmannen met eeuwen ervaring. Ik heb nog maar 25 connecties. Ik durf amper iemand te vragen om met mij te ‘connecten’. Misschien hou ik het hier maar even bij. Later als ik groot ben komt dat wel, dan ga ik voor een ‘MEGA-TOF-PROFESSIONEEL-COOL-KICKEN-VET-GAAF-GROTE-MENSEN-PROFIEL’, in groene letters. Nu ga ik nog even studeren, genieten van het feit dat ik nog geen prof ben en een groot mens worden misschien. Zie je later LinkedIn!

 

Het grootse profiel van een klein studentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *